måndag 8 september 2008

Våran historia

Hejsan :)
Diktator Dosir gruppens medlemmar sitter samlade här vid blogspot för första gången. Vi går på Margarethaskolan i Knivsta och jobbar på projektmodulen om samhällsproblem. Vi har valt dom här tre:

  • Diktaturer
  • Orättvisor
  • Slaveri

Vi har inte kommit så långt hitills och har precis börjat söka fakta. Vi har också delat in oss i tre små grupper och tagit ett ämne var.

Var har vi fått namnet "Diktator Dosir" från då? Jo, det är en liten historia...

Våran grupp hade suttit tysta och funderat väldigt länge när Kasper plötsligt kom med ett förslag, misstag.se. Inte så bra kanske men vårat enda förslag. Misstag.se fick det bli. MEN sen kom David (våran lärare) på att det skulle bli lite konstigt. Jag menar www.misstag.se.blogspot.com. Lite "tårta på tårta". Så vi blev tvugna att tänka om. Länge tänkte vi heta Maos slavar, men vem skulle inte misstolka det? Äntligen kom Pelle med en ide. Diktator Dosir. Hur tänkte han? Diktator eftersom vi jobbar om diktaturer, och Dosir blev det om man läste våra första och sista bokstäver i ämnerna, så här:

DiktatuR

OrättvisoR

SlaverI

Efter ett litet stavfel från Davids sida blev det Diktator Dosir, med ett R.

3 kommentarer:

UBF sa...

Hur ska ni redovisa det?

FTPBR sa...

Bra val av misstag. Det är ju ganska djupa misstag så ni kan nog hitta mycket bra fakta om det så det gäller bara att hitta ett lika bra sätt att redovisa det hela. Men det grejjar ni nog.

Dom krigssnåla matvraken sa...

Ja det kan ju bli lite svårt, hur ska ni göra?